Norsk kosthold inneholder vanligvis rikelig av vitamin A.
Dette er et vitamin som er viktig for synet vårt, men også for å opprettholde et godt immunforsvar. Vitaminet finnes i to ulike former: retinol og karotenoider.
Retinol er den aktive formen for vitamin A og er et fettløselig vitamin som finnes i animalske matvarer.
Karotenoider finnes i enkelte frukt og grønnsaker - som gulrøtter, gule frukter, søtpotet og rødgule grønnsaker. Dette kan kroppen omdanne til vitamin A.

Frukt og grønt med vitamin A:
- Gulrot
- Rød paprika
- Ruccula
- Hodesalat
- Rapidsalat
- Cantaloupemelon
- Physalis
- Gressløk
- Karse
- Søtpotet
- Mango
- Papaya
- Pasjonsfrukt
- Aprikos
- Vintersquash

Animalske matvarer med vitamin A:
- Ost
- Egg
- Fet fisk
- Melk og yoghurt
- Smør
- Lever- og leverprodukter som leverpaté.

Referanser
- The Nutrition Source, Harvard T.H. Chan School of Public Health www.hsph.harvard.edu
- Atli Arnarson, 20 Foods That Are High in Vitamin A, Healthline www.healthline.com
- Which foods are rich in vitamin A?, MedicalNewsToday www.medicalnewstoday.com