Informasjon

Prestèr bedre - med riktig kost

Når du er bevisst på dine matvaner og spiser riktig i forhold til trening og konkurranser, kan du i stor grad påvirke din prestasjonsevne.

Denne artikkelen er utviklet av Olympiatoppen, og gjengis her med deres tillatelse.

Dette gjelder for alle idrettsutøvere, uansett nivå.

Spis riktig hver dag

Kostrådene for idrettsutøvere gjelder ikke kun for konkurransedagene. Uansett om du driver konkurranseidrett på høyt nivå eller ikke, tilbringer du mange flere timer med trening og forberedelser enn du gjør på selve konkurransearenaen. Det gjelder derfor å spise riktig hver dag.

Høye krav til kostholdet

Mange idrettsutøvere synes det er vanskelig å sette sammen et riktig kosthold. Denne brosjyren vil forhåpentligvis gi deg svar på de vanligste spørsmålene i så måte: Hvilke matvarer skal jeg bruke? Hvordan skal jeg sette sammen gode og ernæringsmessig riktige måltider og dagsmenyer? Når, hva og hvor mye skal jeg spise i forhold til trening og konkurranse? Rådene i denne brosjyren er basert på anbefalinger i idrettsmedisinsk faglitteratur og egne erfaringer med kostveiledning av idrettsutøvere. Toppidrettsutøvere har spesielt høye krav til kostholdet. Denne brosjyren kan brukes som en veiledning, men i tillegg bør de få et individuelt kostopplegg som er tilpasset deres trenings- og konkurranseprogram. Lykke til!

Vil du vite mer?