Informasjon

Vegetarmat og næring - fullverdig kosthold

Et godt planlagt vegansk eller vegetarisk kosthold er sunt og fullverdig i alle livets faser.

Det er The position of the Academy of Nutrition and Dietetics at et godt planlagt vegetarisk - inkludert vegansk, kosthold er sunt, ernæringsmessig fullverdig, og kan gi helsefordeler i forebygging og behandling av visse sykdommer. Vegetarisk og vegansk kosthold passer for alle - gravide, ammende, spedbarn, barn, ungdom, voksne, eldre og idrettsutøvere, skriver de.

Gir lavere risiko for noen sykdommer

Et plantebasert kosthold er mer bærekraftig for miljøet enn et kosthold rikt på animalsk protein, fordi det bruker færre ressurser og er forbundet med langt færre skader på miljøet.

Vegetarianere og veganere har lavere risiko for visse tilstander, inkludert iskemisk hjertesykdom, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, visse typer kreft og fedme.

Lavt inntak av mettet fett og høyt inntak av frukt, grønnsaker, fullkorn, belgfrukter, soya, nøtter og frø er typisk for vegetarisk og vegansk kosthold. Dette kostholdet produserer lavere total andel kolesterol og lavere nivå av LDL-kolesterol og gir bedre blodsukkerkontroll. Disse faktorene bidrar til redusert forekomst av kroniske sykdommer.

Neste side