Å legge måltider til bestemte tider i døgnet har ingen effekt for overvektige som vil gå ned i vekt. Det viser en studie som ble presentert under en forskningskonferanse i regi av American Heart Association.
For friske personer uten mangeltilstander gir ikke multivitamintilskudd eller tilskudd av mineraler noen helsegevinst. Eventuelle fordeler man opplever handler sannsynligvis om innstilling og positiv tenkning.
Å drikke mer enn fire kopper grønn te og to eller flere kopper kaffe per dag, er forbundet med 63 prosent lavere risiko for tidlig død hos personer med diabetes type 2.
Et kosthold med høyt inntak av planteprotein er forbundet med lavere risiko for tidlig død, og støtter opp om kostholdsanbefalinger der vi rådes til å øke inntaket av planteprotein.
Sammenlignet med voksne er barn og unge mindre følsomme for den søte smaken. De trenger 40 prosent mer sukrose for å oppdage smaken av søtt, viser en studie publisert i Nutrients.
Eldre voksne med høye verdier av vitamin K lever lenger enn jevnaldrende med lave verdier. Det viser en studie publisert i The American Journal of Clinical Nutrition.
Å spise minst to porsjoner med meieriprodukter daglig er knyttet til redusert risiko for diabetes type 2 og høyt blodtrykk. Det viser en stor studie publisert i BMJ Open Diabetes Research & Care.
Forskning viser at du kan redusere mageproblemer i forbindelse med irritabel tarm (IBS) ved å unngå visse matvarer. Her er listen over matvarene du trygt kan spise - og som du bør begrense.
Blåskjell er en delikatesse, og mange synes de skjellene de plukker selv, er aller best. Nyt måltidet, men følge nøye med på Mattilsynets blåskjellvarsel for å unngå forgiftning.
Kokosolje øker LDL-kolesterolet, den ugunstige typen kolesterol som gir økt risiko for hjerte- og karsykdommer. Det har heller ingen gunstig innvirkning på blodsukker, vektregulering eller betennelsesmarkører.
Et år med middelhavskost øker forekomsten av tarmbakterier som er knyttet til sunn aldring og reduserer de som er knyttet til betennelse. Det viser en studie publisert i det BMJ-baserte tidsskriftet Gut.
C-vitaminer er bra for kroppen på flere måter, men at det beskytter mot forkjølelse, er usikkert. En Cohrane-gjennomgang har imidlertid konkludert med at C-vitaminer kan ha en forebyggende effekt blant idrettsutøvere som trener hardt.
En kalori er en kalori - det har vi lest en rekke ganger. Men forskning som dreier seg om den biologiske klokken, og når på dagen vi inntar hovedmengden av kalorier, sår tvil om nettopp det.
Giftig sopp som inntas kan i tidlige faser gi symptomer som brekninger, magesmerter og diaré. Dersom det tar flere timer eller dager før symptomene oppstår, kan dette være et tegn på alvorlig forgiftning.
Sopphøsten ser ut til å bli god mange steder i landet. Pass på at du ikke putter giftig sopp i kurven. Så langt i år har giftinformasjonen fått 15 prosent flere henvendelser enn tidligere år.
Det høres vel ut som det er for godt til å være sant, men mørk sjokolade inneholder et stoff som har en rekke positive effekter på helsen vår. Men spis med måte, mye sjokolade har fortsatt ugunstige effekter.
EUs matpanel har lenge ment at aspartam er trygt. Det ble nok en gang bekreftet i desember 2013 da EUs matvarepanel European Food Safety Authority (EFSA) kom med en rapport som avviste kreftfaren.
Når kroppen og hjernen har innstilt seg på et høyere vektnivå, vil hjernen oppfatte et vekttap (slanking) som en trussel mot energireservene og igangsette prosesser som stimulerer matlysten og nedsetter stoffskiftet.