Mennesker med prediabetes kan redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2 ved å øke inntaket av vitamin D. Men å gjøre livsstilsendringer vil likevel være det mest effektive tiltaket.
Å ivareta muskelmasse ved vekttap eller aldring er viktig for å bevare god funksjon og for ikke å redusere forbrenningen. Trening og riktig kosthold er avgjørende.
Voksne som får i seg bra med væske (er godt hydrerte) ser ut til å være friskere, får færre kroniske sykdommer som hjerte– og lungesykdom, og lever lengre enn de som får i seg mindre væske.
Allergi eller overfølsomhet mot sulfitt, som blant annet finnes i vin og en rekke typer mat, kan gi reaksjoner som varierer fra svært milde til alvorlige.
Poteter kan inngå i et sunt kosthold om de tilberedes på riktig måte. Men ifølge en ny studie gir ikke poteten samme gevinst som grønnsaker for å forebygge diabetes type 2.
Det høres vel ut som det er for godt til å være sant, men mørk sjokolade inneholder et stoff som har en rekke positive effekter på helsen vår. Men spis med måte, mye sjokolade har fortsatt ugunstige effekter.
EUs matvarepanel European Food Safety Authority (EFSA) har lenge ment at aspartam er trygt og har i flere rapporter avvist kreftfaren. Det samme har amerikanske FDA.
Når kroppen og hjernen har innstilt seg på et høyere vektnivå, vil hjernen oppfatte et vekttap (slanking) som en trussel mot energireservene og igangsette prosesser som stimulerer matlysten og nedsetter stoffskiftet.
Overdose av vitamin D er mulig – og skadelig. En middelaldrende mann som brukte store doser med tilskudd som komplementær behandling, endte opp med store plager og sykehusinnleggelse.
En studie der tarmfloraen til pasienter med irritabel tarm ble undersøkt, fant at halvparten har fellestrekk - en slags signatur, med større mengder ugunstige bakterier i tarmen og færre gunstige bakterier. Hos denne gruppen var lav FODMAP-dietten særlig gunstig.