Informasjon, veiviser

Dagens kostråd – kombinert med sunn fornuft!

Kost- og slankeråd er som mote, straks du har tilpasset deg det som er ”in”, kommer det noe nytt. Her følger noen sammenhenger som er nyttig å kjenne til når du skal vurdere livsstilsråd.

Temaside om Korona

Vi får ta det viktigste først, det finnes per i dag ingen snarveier (men noen gode triks) om du ønsker å gå ned i vekt: kalori-inntaket MÅ være tilpasset kaloriforbruket. Ønsker du å gå ned i vekt, må du ha et mindre inntak av kalorier enn det du forbrenner. De gode triksene dreier seg først og fremst om én ting – hvordan man best justerer forholdet mellom inntak og forbruk.

Kaloribehovet ditt kan du finne ved hjelp av denne kalkulatoren.

Les også: Hva er en sunn vekt?

Mange veier fører til mål

Forskningsmetoder har utviklet seg, og særlig når det gjelder medisiner er det blitt mye lettere å se hva som virkelig virker. Desverre er det flere forhold som gjør at det er vanskelig å si hva som virker best når det gjelder kost og og vektråd. Det beste forskningsmetodene lar seg ikke benytte på slike problemstillinger. Effekten av livsstilsendringer tar lang tid før man ser, og det er umulig å unngå at en rekke forhold skal bli endret i løpet av forsøkstiden. Da er det mange ting som kan ha skyld i eventuelle utslag forsøket avdekker. Dette er en grunn til at kostrådene er mange, og at det er vanskelig å være sikker på hva som fungerer best.

Alle er vi litt forskjellige. Hvilke råd som passer best for deg, må du avgjøre.

Neste side