Informasjon

Aromaterapi - Vil lindre med duft og massasje

Aromaterapi bruker oljer og lukt i behandlingen, vanligvis i forbindelse med massasje. Mange av dem som bruker behandling med aromaterapi, ønsker å lindre stressrelaterte plager.

Aromaterapi betyr behandling med lukt, og det er en populær form for alternativ/komplementær behandling i Norge. Bruk av aromatiske oljer og massasje var vanlig i det gamle Egypt, mens bruk av aromatiske oljer til å behandle infeksjoner var vanlig i oldtidens Roma og Hellas.

Kombinasjon av massasje og duft

Den aromaterapien som blir mest brukt i Norge i dag, er en kombinasjon av massasje og bruk av eteriske oljer. De eteriske oljene har ulike egenskaper, og forskjellige deler av plantene blir brukt. Dette er blant annet frø, rot, stengel, kvae, bark, blomst, blad, greiner, nåler, bær eller frukt. Dersom de eteriske oljene blir brukt sammen med massasje, blir de blandet ut med vegetabilske oljer.

Eteriske oljer kan også brukes i badevannet, som inhalasjon, kompresser, eller gjennom annen form for luktpåvirkning (for eksempel potpurri, duftelys). En behandlingstime starter som regel med at terapeuten stiller deg noen spørsmål, slik at han/hun velger ut de oljene han/hun mener passer best til deg.

Aromaterapeut er ikke en beskyttet tittel. Alle som vil, kan kalle seg aromaterapeut. Det anbefales å bruke behandler som er registrert i Brønnøysundregistrene.

Neste side