Japanske Kane Tanaka døde nylig - 119 år gammel. Hvordan er det mulig å bli så gammel? Vi har neppe svaret, men har samlet en knippe artikler om aldring og aldringspreosess.
Nesten en av tre nordmenn sliter med plager i muskel og skjelett. Rygg og nakke er det vanligste. Faktisk vil de fleste av oss - mellom 60 og 80 prosent - være plaget av rygg- eller nakkesmerter i løpet av livet.
Mange av oss nyter solen når den endelig titter frem. Men vær oppmerksom på skadene den kan forårsake, og bruk fornuften. I denne bildepresentasjonen vil du få se ulike skader forårsaket av sol.
Mangel på søvn, kombinert med fri tilgang på mat, øker kaloriinntaket og dermed også kroppsfettet - særlig det usunne fettet som omgir indre organer i magen.
Stigende temperatur og økt CO2 fører til at trær og blomster produserer mer pollen. Pollensesongen kan bli lengre og mer plagsom for den som har allergi.
Ved milde til moderate aknearr vil tålmodighet være ditt viktigste hjelpemiddel. Har du det travelt, kan feil valg føre til lenger tilhelingstid. Ved alvorlige arr kreves mer enn tålmodighet.
Av 130 nye pasienter som ble lagt inn på sykehus i Norge i uke 3 på grunn av covid-19, var 38 uvaksinerte, 37 var vaksinert med to doser og 48 var vaksinert med tre doser.
En studie viser at hundeeiere var mindre deprimerte og følte de hadde mer sosial støtte under pandemien sammenlignet med en kontrollgruppe som ikke eide hunder. - Hundene dømmer ikke, krever ingenting og gir ubetinget kjærlighet, sier atferdsterapeut Tonje Hennig.
Med omikron har smittetallene gått i været og stadig flere av oss kommer brått i den situasjonen at vi er nærkontakter til en med påvist covid-19. Hva gjør vi? Oppdatert 14. januar 2022 etter endringer i regjeringens smittevernkrav.
Mange får nå vaksinetilbud om 2. eller 3. gjenoppfriskningsdose mot covid-19. Vi kan velge om vi vil ha den samme vaksinen vi fikk forrige gang, eller vi kan skifte. Hva er det fornuftig å gjøre?
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 21.desember 2021?
Smitter koronaviruset mer om vinteren, og hva er egentlig aerosoler? Kan du unngå å bli smittet om du er i samme rom som en koronasmittet, og hvorfor kan det bli ekstra mye smitte under en korøvelse? Vi har spurt Jakob Löndahl - forsker ved Aerosollaboratoriet ved Lunds universitet.
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 14.desember 2021?
Hvorfor er det så viktig for oss voksne å lyve så det renner av oss og påstå at julenissen finnes? Er det bedre for barna om vi lar være? - På ingen måte, mener barnepsykolog og professor emeritus ved Universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch.
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 7.desember 2021?
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 30. november 2021?
Mange opplever tørr hud og kløe om vinteren. Kalde utedager med mye vind, kombinert med varme bad og hyppig håndvask med sterk såpe er tøft for huden. Riktig hudpleie hjelper deg å unngå tørr og sår hud.
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 23. november 2021?
Giftige juleplanter kan være både vakre og populære. Særlig småbarnsforeldre bør være på vakt og sørge for å holde visse planter godt utenfor rekkevidden til små barn.
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 16. november 2021?
Norsk Helseinformatikk (NHI) er rådgivere for NRK i programserien «Hva feiler det deg?». Vil du vite mer om sykdommene som ble presentert 9. november 2021?