Intervju

Jakten på en diagnose under koronapandemien

Da Magnus Thorsrud ble syk med feber og utmattelse, ble det straks mistenkt covid-19. Sykdommen vedvarte og han ble lagt inn på sykehus. Der ble han, til tross for to negative covid-19-tester, lagt på isolat og undersøkt av leger i beskyttelsesdrakter. Hva var det egentlig som feilte han?

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Magnus Thorsrud var på hyttetur på Tjøme i august 2020 da han oppdaget at han hadde et rødt, ømt merke på den ene foten, like over ankelkulen.

-Jeg tenkte ikke så mye på det da, men i løpet av dagen følte jeg meg stadig mer utilpass. Etterhvert fikk jeg feber, og i åtte-tiden gikk jeg og la meg, sier han.

Det ble en lang natt. Neste dag, en søndag, følte han seg dårlig og ville komme seg hjem til Oslo så raskt som mulig. Thorsrud hadde feber, og både han og kompisene fryktet at det kunne være covid-19.

- Kameraten jeg satt på med til hytta, var litt skeptisk til at jeg skulle sitte på til han. Til slutt ble vi enige om at jeg skulle sitte i baksetet. I tillegg stoppet vi og kjøpte ansiktsmaske til meg på vei hjem, sier Thorsrud.

Fikk ikke time til legen

Helgen før hadde han vært på sin egen hytte utenfor Fredrikstad sammen med samboeren.

- Jeg tok kontakt med fastlegen på mandag. Han trodde at det kunne være et vanlig forkjølelsesvirus, men for sikkerhets skyld anbefalte han en test for covid-19, sier Thorsrud.

Thorsrud dro til en teststasjon og ble testet for covid-19. Da testresultatet kom tilbake, var det negativt.

-Ettersom jeg hadde feber kunne jeg ikke komme inn på time hos fastlegen. Dette var retningslinjer legekontoret hadde. Jeg hadde vondt i hodet, litt tørrhoste, gult belegg på tunga og litt treg pust. Legen syntes det hørtes virusrelatert ut. Vi ble enige om å se an sykdomsforløpet, sier Thorsrud.

I løpet av uken ble det røde merket - som i utgangspunktet minnet om et insektsstikk - større og større.

-I begynnelsen var jeg litt i ørska. Jeg klarte ikke å orientere meg om eventuelle andre symptomer enn feberfølelsen, sier han.

Neste side