Nyhetsartikkel

Kurs om nye koronavirus og smittevern

NHI har laget et e-læringskurs om nye koronavirus og smittevernrutiner for helsepersonell og andre som jobber i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Frivillige hjelpere og husstandsmedlemmer til smittede vil også kunne ha nytte av kurset. Kurset er gratis og åpent tilgjengelig for alle.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norsk Helseinformatikk (NHI) har laget et e-læringskurs om nye koronavirus og smittevernrutiner for helsepersonell og andre som jobber i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Frivillige hjelpere og husstandsmedlemmer til smittede vil også kunne ha nytte av kurset.

Kursinnholdet er i all hovedsak basert på Folkehelseinstituttets veiledere Nytt koronavirus - fakta , råd og tiltak og Smittevernveilederen1-2. Formålet med kurset er å sikre at de som håndterer mistenkt smittede og smittede i kommunehelsetjenesten, har lest og forstått sentral informasjon om smitteverntiltak. 

Basale smittevernrutiner i helsetjenesten er ulike tiltak som skal beskytte helsepersonellet mot smitte og forebygge smitte til og mellom pasienter2. Disse tiltakene gjelder i møte med alle pasienter uavhengig av diagnose eller antatt infeksjonsstatus. Ved kjent eller mistenkt smitte med enkelte smittestoffer, må rutinene utvides med tilpassede tiltak avhengig av smittestoffets egenskaper.

Kurset har blitt svært godt mottatt og vi ønsker derfor å legge det åpent tilgjengelig for alle. Vær oppmerksom på at du ikke vil få utstedt noe kursbevis for gjennomføring av dette åpne kurset. Dersom du eller din leder trenger kursbevis, må kurset tas i vår kursportal (det lenkede kurset er for sykepleier, men kurset finnes også for helsefagarbeider og pleieassistent).

Ta kurset her: Nye koronavirus, informasjon og råd til helsepersonell

Kilder

Referanser

  1. Folkehelseinstituttet. Nytt koronavirus (coronavirus) – fakta, råd og tiltak. Veileder. Oslo: FHI; Feb. 2020. Sist oppdatert 19.03.2020 www.fhi.no
  2. Folkehelseinstituttet. Basale smittevernrutiner i helsetjenesten - veileder for helsepersonell. FHI. Sist oppdatert 19.01.2019.