Informasjon

Menn går sjelden til lege

Menn oppsøker lege langt sjeldnere enn kvinner.

En undersøkelse fra Nathional Pharmasy Association (NPA) viser at menn benytter seg av primærhelsetjenesten langt sjeldnere enn kvinner. Menn er også langt mindre villige til å søke råd og behandling hvis de er syke.

Undersøkelsen, som inkluderer 1700 britiske voksne personer, viser at menn besøker fastlegen sin fire ganger i året, i forhold til kvinner som oppsøker legen seks ganger i året i gjennomsnitt.

Mennene som deltok i studien, oppga at de besøkte apoteket fire ganger i året, mot 18 ganger for kvinner.

Samtidig innrømmer flere menn enn kvinner at de har dårlig forståelse av legemidler. Dobbelt så mange menn som kvinner sier at de benytter medisiner uten å lese pakningsvedlegget først.

Du kan lese hele rapporten fra NPA her

Vil ikke "plage" legen

Undersøkelsen viser også at nesten ni av ti menn ikke liker å plage en lege hvis de har et alvorlig problem. Forfatterne påpeker at dette resulterer i at menn dermed får mindre tilgang til helsehjelpen som finnes.

Les også: Pass opp for slag nummer to

- Vår gjennomgang viser at menn ikke utnytter den helsetjenesten som er tilgjengelig, og som kan være med på å opprettholde god helse, sier administrerende direktør i NPA, Mike Holden, til den britiske avisen The Guardian.

- Menn har en tendens til å være drevet av det de ser som sine umiddelbare behov for helsetjenester, og de fokuserer mindre på helse i et langsiktig perspektiv, sier han.

Undersøkelsen viser også at en tredjedel av mennene får partneren sin til å ta seg av sine reseptbelagte medisiner, mens 60 prosent av mennene sier at de godtar at medisinene gir bivirkninger i over en uke før de søker råd.

Holden mener at menns motvilje mot å ta kontakt med helsevesenet får konsekvenser for folkehelsa siden mange lidelser og plager forblir ubehandlet.

Les også: Et lykkelig ekteskap er godt for helsen

Neste side