En undersøkelse fra Nathional Pharmasy Association (NPA) viser at menn benytter seg av primærhelsetjenesten langt sjeldnere enn kvinner. Menn er også langt mindre villige til å søke råd og behandling hvis de er syke.
Undersøkelsen, som inkluderer 1700 britiske voksne personer, viser at menn besøker fastlegen sin fire ganger i året, i forhold til kvinner som oppsøker legen seks ganger i året i gjennomsnitt.
Mennene som deltok i studien, oppga at de besøkte apoteket fire ganger i året, mot 18 ganger for kvinner.
Samtidig innrømmer flere menn enn kvinner at de har dårlig forståelse av legemidler. Dobbelt så mange menn som kvinner sier at de benytter medisiner uten å lese pakningsvedlegget først.
Du kan lese hele rapporten fra NPA her
Vil ikke "plage" legen
Undersøkelsen viser også at nesten ni av ti menn ikke liker å plage en lege hvis de har et alvorlig problem. Forfatterne påpeker at dette resulterer i at menn dermed får mindre tilgang til helsehjelpen som finnes.
Les også: Pass opp for slag nummer to
- Vår gjennomgang viser at menn ikke utnytter den helsetjenesten som er tilgjengelig, og som kan være med på å opprettholde god helse, sier administrerende direktør i NPA, Mike Holden, til den britiske avisen The Guardian.
- Menn har en tendens til å være drevet av det de ser som sine umiddelbare behov for helsetjenester, og de fokuserer mindre på helse i et langsiktig perspektiv, sier han.
Undersøkelsen viser også at en tredjedel av mennene får partneren sin til å ta seg av sine reseptbelagte medisiner, mens 60 prosent av mennene sier at de godtar at medisinene gir bivirkninger i over en uke før de søker råd.
Holden mener at menns motvilje mot å ta kontakt med helsevesenet får konsekvenser for folkehelsa siden mange lidelser og plager forblir ubehandlet.
Les også: Et lykkelig ekteskap er godt for helsen