Nyhetsartikkel

Slik forebygger du cellulitter

Cellulitter er helt normalt, men likevel noe mange kvinner ønsker å redusere. Kremer og salver hjelper lite, men styrketrening og en sunn livsstil kan begrense omfanget.

Temaside om Korona
Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Cellulitter rammer 80 til 90 prosent av alle voksne kvinner og anses som en normal tilstand. Likevel er det mange som ikke er begeistret for den såkalte appelsinhuden, og hvert år brukes det store summer på ulike behandlinger som hevder å ha effekt mot cellulitter.

Dette til tross for at ingen behandling mot cellulitter, verken kremer, operasjoner, massasje eller piller så langt har vist seg å ha en vitenskapelig dokumentert effekt av lang varighet.

Her kan du lese mer om appelsinhud - cellulitter.

Stress, inaktivitet og hormoner øker risikoen

Stress, inaktivitet og p-piller ser ut til å øke risikoen for cellulitter, men gener har også betydning. Vektøkning fører til at cellulitter blir mer synlige, men også slanke kvinner kan være plaget.

Fettsuging vil ikke forbedre utseendet ved cellulitter. Tvert i mot - det kan få cellulittene til å se verre ut. Laser-assistert fettsuging som ødelegger fettceller mens den strammer opp huden, kan muligens være mer effektivt mot cellulitter, men det mangler foreløpig nok studier om dette.

Noe forskning antyder at retinolkrem kan hjelpe ved cellulitter, men det gir ikke veldig gode resultater.

Ultralyd bruker lydbølger til å redusere fett på mage og lår. Det kan ta to til tre måneder før man ser resultatet, som kan innebære en forbedring - at cellulittene blir mindre synlige. 

Det finnes en rekke behandlinger som det hevdes skal redusere eller fjerne cellulitter. Det kan være bruk av radiobølger, kremer, injeksjoner som blir satt i underhuden, massasje eller andre tiltak som skal gi bedre blodsirkulasjon, fjerne giftstoffer eller redusere overflødig væske.

Enkelte av behandlingsmetodene, for eksempel ulike injeksjoner som blir satt i underhuden, kan gi en rekke ubehagelige bivirkninger.

Neste side