Intervju

Vokste forbi mor i første klasse

Jon Arne Herjuaune var 197 cm. og ferdig utvokst da han var 11 år. Selv om han tidlig rakk opp til toppen av skapet og ble norgesmester i styrkeløft som 19-åring, var barndommen preget av mobbing og smerter.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da Jon Arne Herjuaune sluttet i barnehagen, var han like høy som moren, som var 162 cm. I løpet av første klasse på barneskolen vokste han forbi henne.
- Faren min er 174 cm, så det var ingenting som tilsa at jeg skulle bli så høy, men legene har ikke funnet noen medisinsk årsak til at jeg vokste så mye som barn, sier Herjuaune.

Lekeapparatene ble for små

Blant de praktiske ulempene var at han vokste svært raskt ut av klær, men også leker og lekeapparat ble for små, og han satte seg fast i apparatene på lekeplassen.

Det at han var så mye høyere enn sine jevnaldrende medførte andre forventninger fra utenforstående, og at voksne snakket annerledes med han enn de gjorde med andre barn på samme alder.
-Jeg ble tidlig størst i familien, og jeg ble behandlet som langt mer voksen enn det jeg faktisk var. Jeg hadde ikke følelsen av at folk så på meg som en «freak», folk bare antok at jeg var mye eldre enn jeg var. Da jeg var 11 år brakk jeg armen. Da legen på akuttmottaket kom for å se på meg, så han fra moren min og til meg, og spurte: «Hvorfor har du med deg moren din?» Deretter tittet han ned i journalen og ble veldig rar i ansiktet da han leste hvor gammel jeg var, sier Herjuaune.

Neste side