Nyhetsartikkel

Selvhjelpskurs i kognitiv terapi

Psykolog Magnus Nordmo har utviklet selvhjelpskurs i kognitiv terapi for depresjon, panikkangst, sosial angst, og søvnvansker. Kursene finner du på NHI.no. De er gratis og tilgjengelig for alle.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tillegg til hovedkursene er det også egne kurs i behandling mot angst for rødming, fobier, flyskrekk, presentasjonsangst og helseangst. Selvhjelpskursene for søvnvansker består av et større kurs mot langvarige søvnvansker, og et mindre kurs mot kortvarige søvnvansker.

Oversikten over kursene finner du her.

Mangel på behandlere

Kognitiv terapi er vist å ha god effekt ved disse tilstandene. Etterspørselen etter behandling med kognitiv terapi er stor, men på grunn av mangel på behandlere får ikke alle som ønsker det denne muligheten. Nå finnes slike kurs som nettbaserte selvhjelpskurs på NHI.no.

Kursene er laget av Magnus Nordmo som er psykolog ved Universitetet i Oslo, og de er finansiert gjennom ExtraStiftelsen.

 Les også vårt intervju med Magnus Nordmo, der han forteller mer om kursene, hva som kreves av deltagerne, og hvorfor denne typen selvhjelpskurs kan være effektive.