Instruksjonsvideo

Kortvarige søvnvansker - selvhjelpskurs

Kognitiv terapi er effektiv behandling ved kortvarige søvnvansker. Her kan du ta et gratis selvhjelpskurs som er utviklet av psykolog Magnus Nordmo.

Dersom du har kortvarige søvnvansker anbefales det å følge dette selvhjelpskurset. Har du langvarige søvnvansker, det vil si søvnvansker i mer enn tre netter per uke, over tre måneder eller mer, bør du heller ta selvhjelpskurset for langvarige søvnvansker.

I kurset vises det til en video om konstruktiv problemløsning, og til en video om god søvnhygiene. Dette er moduler i kurset om langvarige søvnvansker. Ønsker du å se videoen om konstruktiv problemløsning, er dette modul fem i kurset om langvarige søvnvansker. God søvnhygiene er modul syv i samme kurs. Du kan gå inn i kurset og spille av disse to modulene, ved å følge denne lenken.

Det anbefales å bruke arbeidsarket som hører til kurset. De finner du her:

Heftet om god søvnhygiene finner du her:

Totalt finner du behandling i kognitiv terapi for ti ulike psykiske tilstander på NHI.no. Alle kursene er laget av Magnus Nordmo som er psykolog ved Universitetet i Oslo. Produksjonen er finansiert av ExtraStiftelsen (Norsk Tipping). Kursene er gratis.

Les mer om kursene i dette intervjuet.

De andre selvhjelpskursene er:

Kognitiv terapi er vist å ha god effekt ved alle disse tilstandene, og det er denne behandlingsformen som blir brukt i de aktuelle kursene.