Informasjon

Ringorm

Ringorm er en soppinfeksjon i det ytterste laget av huden. Tilstanden er karakterisert ved et kløende utslett som har form av en rød ring med tilsynelatende normal hud i midten.

Temaside om Korona

Hva er ringorm?

Ringorm
Ringorm

Ringorm kalles også "tinea corporis". Det er en soppinfeksjon i det ytterste laget av huden forårsaket av soppgruppen dermatofytter. Tinea corporis betyr at det er sopp på kroppen ("tinea"- sopp, "corporis" - kropp). Det er en tilstand som vanligvis er karakterisert ved et lett kløende utslett som har form av en rød ring med tilsynelatende normal hud i midten. Soppinfeksjoner andre steder på kroppen blir også navngitt på samme måte :

  • Fotsopp (tinea pedis). Denne soppinfeksjonen befinner seg i de fuktige områdene mellom tærne og noen ganger på selve foten
  • Skrittsopp (tinea cruris). Denne soppinfeksjonen finnes på innsiden av lårene
  • Hodebunnssopp (tinea capitis). Denne formen er vanligst hos barn og medfører røde, kløende flekker i hodebunnen der håret forsvinner

Ringorm på kroppen kan finnes på armene, bena, kroppen og ansiktet. Navnet ringorm henspeiler på utslettets utseende og har ingenting med orm å gjøre. Ringorm er en ufarlig tilstand, og behandlingen består i lokalbehandling med soppdrepende krem.

Tilstanden er sjelden hos barn, men det er økende forekomst med alderen.

Neste side