Informasjon

Skrittsopp

Skrittsopp er vanlig blant idrettsutøvere, ved bruk av tettsittende bukser og hos overvektige. Symptomer er rødt, kløende utslett på innsiden av øvre del av lårene. Milde former for skrittsopp kan behandles med soppdrepende kremer.

Hva er skrittsopp?

Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet. Skrittsopp er nært forbundet til andre typer soppinfeksjoner i huden, som:

Skrittsopp
  • Fotsopp (tinea pedis). Denne soppinfeksjonen befinner seg i de fuktige områdene mellom tærne og noen ganger på selve foten
  • Ringorm (tinea corporis). Denne soppinfeksjonen danner røde, skjellende ringer eller sirkler i huden, vanligvis på kroppen, overarmene, lårene. Ringorm kan også forekomme i ansiktet.
  • Hodebunnssopp (tinea capitis). Denne formen er vanligst hos barn og medfører røde, kløende flekker i hodebunnen der håret forsvinner

Skrittsopp er vanligst blant mannlige idrettsutøvere, men tilstanden kan forekomme hos hvem som helst. Den er også vanlig blant overvektige eller personer som svetter mye. Selv om tilstanden er ubehagelig og plagsom, så er det en ufarlig tilstand. Behandlingen består vanligvis i å holde skrittet rent og tørt, og påføring av lokale soppdrepende midler.

Neste side