Informasjon

Brystreduksjon

Brystreduksjon er en kosmetisk, kirurgisk operasjon som reduserer størrelsen på bryster hos kvinner og menn.

Før du vurderer plastisk kirurgi, bør du merke deg at du kan ha store bryster på grunn av overvekt. Å slanke seg ved hjelp av et riktig kosthold og fysisk trening kan også redusere bryststørrelsen. Faren for komplikasjoner øker med stigende vekt.

Se animasjon om brystreduksjon

Formål

Formålet med operasjon er å redusere størrelsen og forandre fasongen på brystene til det ønskelige. Store og tunge bryster hos jenter og kvinner kan gi ryggplager, nakke- og skuldersmerter. Kvinner med store bryster kan også føle seg ukomfortable i det offentlige, og kvie seg for å drive fysisk aktivitet. Store bryster gjør det også vanskeligere å trene.

Menn kan få forstørrede bryster (gynekomasti) på grunn av hormonforstyrrelser, overvekt eller sykdom. Tilstanden er som regel ufarlig, men det kan være skjemmende for menn å ha store bryster. Det er vanlig for både kvinner og menn å få utført brystreduserende operasjoner.

Dersom du oppfyller kriteriene for brystreduksjon på medisinsk grunnlag, betaler det offentlige for operasjonen. Det kan være ved fysiske plager som smerter i nakke/skuldre/rygg, hudinfeksjoner etc.

Neste side