Informasjon

Peppermynteolje

Den medisinske bruken av peppermynte og andre myntplanter skriver seg helt tilbake til det gamle Hellas der peppermynteblader tradisjonelt ble brukt som et middel mot fordøyelsesplager.

Peppermynteolje ekstraheres fra stammen, bladene og blomstene til planten og har blitt et populært middel i behandlingen av en rekke tilstander som irritabel tarm, hodepine og magekatar (funksjonell dyspepsi)1. Peppermynte ble i tidligere tider også brukt til inhalasjon mot øvre luftveisplager og hoste. Peppermynte brukes også som smakstilsetning i mange produkter som tannpasta, munnvask og håndkjøpspreparater mot mageplager. Mentol, som er ekstrahert fra peppermynte, er en vanlig ingrediens i håndkjøpspreparater mot luftveisplager, hodepine og muskelsmerter.

Egenskaper

De aktive bestanddelene i peppermynteolje inkluderer mentol, menton, cineol og flere andre flyktige oljer. Laboratorietester har vist at peppermynteolje får glatt muskulatur i fordøyelseskanalen til å slappe av. For å unngå ugunstige virkninger på lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken finnes peppermynteolje nå som kapsler som først løser seg opp lengre nede i fordøyelseskanalen.

Neste side