Informasjon

God sex

God sex kan være blant annet samleie, munnsex og analsex. Sex spiller en betydelig rolle i det å knytte to mennesker sammen, og det kan styrke den følelsesmessige bindingen mellom partnere.

Hva er et samleie?

Et samleie kalles noen ganger å elske, andre ganger å ha sex. På latin heter det coitus. Den vanligste definisjonen av et samleie at mannen fører sin stive (erigerte) penis inn i kvinnens skjede (vagina). Samleie kan også brukes som en betegnelse på seksuelle aktiviteter mellom to menn eller mellom to kvinner. Det kan også referere til andre former for seksuell atferd, som munnsex og analt samleie. "Å ha sex" kan bety hvilken som helst av disse aktivitetene i tillegg til aktiviteter der penis ikke føres inn i den andre partneren.

Fra naturens side er formålet med samleie reproduksjon, det å få barn. Med effektiv prevensjon har man samleie langt oftere i den hensikt å oppnå nytelse og uttrykke kjærlighet og hengivenhet til sin partner. I mange kulturer er det normalt for par å ha hyppige samleier som bidrar til å styrke de følelsesmessige bindingene mellom partnerne uten at formålet er å få barn. Samleie har en betydelig rolle når det gjelder å binde sammen to mennesker.

Samleie mellom en mann og en kvinne starter ideelt sett med seksuell lyst og etter hvert økende seksuell tenning hos begge to. Denne første fasen omtales gjerne som forspill og kan innebære kyssing og kjæling, å ta på hverandre og gjøre andre seksuelle tilnærmelser. Forspillet er viktig fordi det medfører at kvinnens skjede blir fuktig og mannens penis blir erigert. Hvis kvinnens skjede ikke blir fuktig nok, kan det å ha samleie bli vanskelig eller smertefullt for henne.

Når en mann og en kvinne har samleie, er det nødvendig å bruke prevensjon hver gang, for å unngå at kvinnen blir gravid.

Neste side