Informasjon

Øredren - informasjon etter utført inngrep

Øredren innsettes i trommehinnen for å bidra til drenasje av mellomøret og for å få "luftet" mellomøret. Her er råd til foreldre til et barn som har gjennomgått dette inngrepet.

Aktivitet

Barnet bør tas med hjem for å hvile resten av dagen. Normal aktivitet kan gjenopptas neste dag. Voksne som får utført dette inngrepet, kan gjenoppta normal aktivitet med en gang.

Trommehinne med dren sett fra utsiden
Trommehinne med dren sett fra siden

Kosthold

Et barn bør oppfordres til å spise hva som helst det tåler. Det er spesielt viktig at barnet drikker rikelig det første døgnet.

Smerte

Ubehag etter inngrepet kan vanligvis fjernes eller døyves med paracetamol.

Pleie av øret

Hvis det var væske i øret (eller ørene) ved inngrepet, kan øredråper være å anbefale for å hindre at øretuben går tett. Vanlig dosering er 3 dråper i øregangen 3 ganger daglig i 3 dager. Eller følg anvisningen fra legen din.

Forsiktig med vann i øret

I de første to ukene bør det plasseres en bomullsdott med vaselin på i øregangen ved bading. Etter to uker kan dere bruke ørepropper som dere kjøper på apoteket.

Hvis vann tilfeldigvis kommer inn i barnets/ditt øre, er det ikke grunn til å gjøre noe. Men dersom det utvikler seg smerte, feber eller irritasjon bør dere/du ta kontakt med lege.

Vil du vite mer?