Nyhetsartikkel

Godt trent - men inaktiv

Mange undrer seg over hvorfor de ikke går ned i vekt, selv om de trener mye. Kanskje er forklaringen at du rett og slett er inaktiv.

Til tross for at du selv synes du trener både mye og hardt, er det ikke sikkert at du er så aktiv som du tror du er.

Mange treningsfantaster tror de forbrenner langt flere kalorier enn de faktisk gjør. Årsaken er at de tilbringer mesteparten av dagen i ro. Tilsynelatende svært aktive mennesker viser seg å være inaktive utenom treningsøktene, skriver forfatteren av en artikkel som ble publisert av American College of Sports Medicine i 2010.

Les også: Er du like aktiv som en hestejente?

De fleste sitter for mye - også de som trener

Hverdagen til de fleste godt trente mennesker består i å kjøre til jobben, sitte mesteparten av arbeidsdagen, kjøre til treningssenteret og trene i 45-90 minutter, kjøre hjem, spise middag, vandre fra kjøkkenet til stuen hvor man bikker seg ned på sofaen og ser på TV i et par timer - gjerne ledsaget av inntak av snacks og god drikke, før man avslutter med å rusle til sengs.

Selv konkurranseutøvere som trener to ganger om dagen, tilbringer ofte resten av dagen i hvile og restitusjon.

Ifølge en rapport fra Helsedirektoratet fra 2015 sitter vi i gjennomsnitt 9.1 timer per dag. Selv om du er i god fysisk form, er ikke dette sunt. Jo mer vi sitter, jo høyere blir risikoen for hjertekarsykdom og en tidligere død. Med andre ord er det ikke nok å trene for å forlenge livet - du må også sitte mindre.

Aktive eldre lever lenger

Neste side