Intervju

Red Bull sportssjef Ralf Rangnick om skadehåndtering, spillerutvikling, trening og kosthold

(VIDEO) Ralf Rangnick er en av Europas fremste fotballtrenere, fra blant annet Leipzig og Salzburg. Her snakker han om sin trenerfilosofi og om viktigheten av skadeforebygging og et sunt kosthold.

Temaside om Korona

Ralf Rangnick, 61 år, er en av nåtidens mest suksessrike fotballtrenere/sportsdirektører. Han har ledet Hoffenheim, Salzburg og Leipzig til toppen av ligaene, ikke bare nasjonalt, men også i Champions League. Siste års Bundesliga er blitt kalt "Rangnickliga", siden fem av lagene i de seks øverste posisjonene hadde trenere som var opplært av Rangnick.

(Skroll ned for å se videointervju med Ralf Rangnick.)

Hans fotballfilosofi, "gegenpressing" - raske gjenvinninger, består i at sjansen er størst til å gjenvinne ballen de første åtte sekundene etter at den er tapt, og at de fleste mål skåres innen 10 sekunder etter at laget har gjenvunnet ballen (se omtale på NRK Sport). Ballen skal spilles hurtig i lengderetningen. En meget aggressiv spilleform som Liverpool er den fremste eksponenten for. Rangnick har også bidratt til å utvikle noen av nåtidens fremste fotballspillere, for eksempel i Liverpool: Joël Matip (fra Schalke), Roberto Firmino (Hoffenheim), Naby Keïta (Leipzig) and Sadio Mané (RB Salzburg).

Ralf Rangnick har vært kandidat til flere trenerjobber i England: som landslagstrener, i Tottenham, i Manchester United. Han har takket nei til jobben som trener for Bayern München, og jobber i dag som sjef for sport og utvikling i Red Bull. 

Norsk Helseinformatikk har via fysioterapeut Bendik Johannessen lyktes å få et lengre intervju med Ralf Rangnick. Vi får høre om hvordan han utvikler unge spillere, hvordan han vektlegger mentaliteten til spillerne, hvordan lagene trener spilltaktikk, synstrening, kosthold, og betydningen av den medisinske behandlingen og det medisinske teamet.

Videoene under handler om:

  1. Skadehåndtering
  2. Spillerutvikling
  3. Spilltrening
  4. Kosthold