Nyhetsartikkel

Stramme hofteleddsbøyere? Slik tøyer du

Mange opplever stivhet og lite fleksibilitet i hofteområdet. Stram muskulatur kan gi ubehag og øke risikoen for skader. Her har vi samlet noen råd om øvelser som kan hjelpe.

Mange opplever stivhet og lite fleksibilitet i hofteområdet. En vanlig årsak er at du sitter mye i ro, for eksempel ved at du har en stillesittende jobb. Men også idrettsutøvere kan være plaget med stramme hofteleddsbøyere på grunn av gjentatte belastninger, for eksempel ved løping og sykling.

Dersom annen muskulatur i bekkenområdet, som kjernemuskulatur, rumpemuskelen eller piriformis er svekket, kan det føre til at belastningen på musklene i hofteområdet blir større. Det kan igjen føre til at muskulaturen stivner.

Øvelsene med bilder finner du lenger nede i saken.

Hofteleddsbøyerne

Hofteleddsbøyerne er muskler som er i front øverst på låret. Disse musklene bidrar til bevegelse og stabilisering av hoften, rotering av hoften og bøy eller utstrekking av kneet.

Stram muskulatur i dette området øker risikoen for skader, ettersom det legger økt press på vev som ikke beveger seg så godt.

Typiske tegn på stram muskulatur i hofteområdet kan være smerter og ubehag, smerter i korsryggen eller strekk i hamstring (muskulaturen på baksiden av låret). Plagene kan bli verre dersom du sitter mye, men også dersom du løper eller sykler mye.

Neste side