Turnere utvikler en fantastisk fleksibilitet med kontroll over kjernemuskulaturen og styrke i hele kroppen. De har ferdigheter som få andre idretter kan gjenskape, og de innehar en imponerende blanding av styrke og grasiøsitet. Men disse egenskapene kan koste - turn er en idrett med en relativt høy skadeforekomst, særlig gjelder dette turnere på høyt nivå.
Flere skader i konkurranse

Hvilke deler av kroppen som oftest skades, er ulikt hos kvinner og menn, men vanlige skadeområder er ankelen, kneet, håndleddet, albuen, nedre del av ryggen og skuldrene. I en studie der man sammenlignet skademønsteret hos unge kvinner og menn som drev med turn, fant de at skadeforekomsten var på 9 per 1000 utøvere blant menn og 9,4 for kvinner. Kvinner fikk oftere store skader enn menn, og måtte oftere opereres som følge av skade. Hos menn var det oftest håndleddet som ble skadet (24 prosent av skadene). Hos kvinner var det oftest foten og ankelen (39 prosent). En annen studie har funnet at skadeforekomsten i konkurranse er 1,7 ganger høyere enn ved trening. En mulig forklaring på dette kan være at utøveren er mer sliten når en gjennomfører en full øvelse. Kanskje spiller det også en rolle at det blir brukt mer beskyttelsesutstyr under trening enn i konkurranse. I konkurranse får du heller ikke hjelp av spottere (andre turnere som hjelper deg i en øvelse dersom du mister balansen, faller, kommer skjevt ut fra et hopp, eller lignende).
Faktorer som er forbundet med økt skaderisiko hos kvinnelige turnere inkluderer større kroppsmasse, perioder med rask vekst, og økt stressnivå.