Nyhetsartikkel

Behold treningsmotivasjonen

Var du godt i gang, men så forsvant lysten?

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Her er sju, enkle motivasjonsråd for å fortsette treningen.

Uansett hvor glad du er i å trene, er det kanskje ikke alltid like enkelt å komme seg opp av sofaen og inn i treningsdrakten?

Ta en titt på disse motivasjonsrådene:

Sett deg et mål:

Et realistisk mål er viktig, uansett hvordan du trener. Hvis tanken på å løpe en mil virker uoverkommelig, kan du la dette være et mål flere måneder fram i tid. Fram til da, kan du sette deg mange delmål.

Lag en avtale med deg selv om at du skal løpe 20 minutter i strekk innen en viss dato, eller løpe fem kilometer i strekk innen en annen dato. Å melde seg på små mosjonsløp kan også være en motivasjon for noen.

Les også: Motivasjon og tid til trening

Finn en treningspartner:

Har du en treningsavtale med andre, er det enklere å komme seg ut. Trener du alene, er det enklere å finne påskudd for å holde seg hjemme. Det er vanskeligere å avlyse en trening hvis du har en treningskamerat, enn om du trener alene.

Planlegg treningen:

Det kan være lurt å sette av noen faste tidspunkt for trening. Dette gjelder uansett om du sykler, løper eller går på treningsstudio. Skriv disse avtalene du har med deg selv inn i kalenderen. Dermed unngår du kanskje å lage andre avtaler som gjør at du ikke får trent.

Les også: Hvordan komme i gang med treningen?

Kom deg i vei – med en gang:

Sofaen kan ha en magisk tiltrekningskraft når du kommer hjem fra jobb. Men kom deg ut av døren med en gang. Pakk eventuelt treningsbagen om morgenen, så ligger den klar.

Når du kommer hjem fra jobb, er det lett å bli distrahert av andre ting. Det beste er kanskje å trene ”på veien hjem”.

Belønning:

Å belønne seg selv med god mat og godterier er velkjent, men kanskje kan du belønne deg selv på andre måter etter en treningstur? Hva med å lage en treningssparegris? Hver gang du trener, legger du penger på grisen. Dette er penger du etter hvert kan bruke til akkurat det du vil – nye sko eller et måltid på en god restaurant.

Utstyr:

Nytt utstyr kan være med på å øke motivasjonen for treningen - for eksempel et par nye løpesko og tights til løpeturen. Mange ønsker ikke å la utstyret være viktig i treningen, men hvis en pulsklokke kan motivere deg til å komme deg ut, er det likevel trolig en god idé.

Les også: Billige joggesko like bra som dyre

Gjør treningen morsom

Hør musikk mens du trener, og velg musikk du virkelig liker. Eller hva med å lytte til en lydbok1? Har du treningssykkel hjemme, sett den foran tv-en og tren mens yndlingsserien går på tv. Det er lov å ha det morsomt – også når man trener.

Les også: Hvordan forebygge skade?

Kilder

Referanser

  1. http://www.dr.dk/sundhed