Informasjon

Er du motivert og klar for trening?

Har du ikke overskudd til å trene? Du får ikke overskudd uten å trene. Her får du noen enkle tips til motivasjon og noen råd om å finne tid.

Det er ikke alltid så enkelt å begynne å trene eller å motivere seg til å fortsette. Vanlige problemer er at vi føler at vi ikke har tid til å trene, at det er kjedelig å trene, at vi har eller er redd for å få skader, mangler selvtillit eller motivasjon. Dersom du har begynt å trene før, men gitt opp, bør du tenke over hva det var som gjorde at du sluttet den gangen. Slik kan du sørge for at det samme ikke skjer igjen. Er du redd for å få skader, kan du be om råd fra en treningsinstruktør eller velge å delta i gruppeaktiviteter. Slik sikrer du deg hjelp og oppfølging gjennom hele treningsøkten.

Les også: Løping, forebygging av skader

Vær realistisk

Ha realistiske forventninger til deg selv. Du kan ikke gå ned ti kilo på en ukes trening, men hvis du trener regelmessig og spiser sunt, kan du på lenger sikt jobbe deg frem til en varig vektreduksjon. Det er heller ikke realistisk å forvente at du får kropp som en fitnessutøver etter tre måneders trening, men trener du jevnt og trutt og spiser bra mat, så kan du på sikt nå også dette målet.

Ikke start for hardt når du begynner å trene. Begynn rolig og trapp sakte opp. Dersom du ikke har løpt før, men brått begynner å løpe seks kilometer om dagen, kan den uventede belastningen føre til at du får vondt i knærne og beinhinnebetennelse. Dette kan også ta fra deg motet til å fortsette å trene. Begynn heller med å gå en tur hver dag og trapp etterhvert opp til å løpe et par ganger i uken. På sikt er du i bra nok form til å ha glede av å løpe hver dag - hvis det er det du vil.

Les også: Kom i gang med løping/jogging og Kom i gang med styrketrening

Neste side