Nyhetsartikkel

Styrkeøvelser til trening av armer

Styrkeøvelser til trening av armer inkluderer øvelser for biceps, triceps og underarm. I denne artikkelen kan du se video og instruksjoner for utførelse av øvelser som styrker armene.

Noen tenker på styrketrening, og kanskje særlig trening av biceps foran speilet, som noe jåleri. Men ved å sette av tid til å trene styrke gjør du kroppen din en tjeneste. En sterk kropp gir en rekke helsefordeler, deriblant reduserer det risikoen for skader, beskytter ledd og skjelett, og kan bidra til bedre holdning.

Å se i et speil når man gjør øvelser er ikke for å sjekke sveisen, men det er et nyttig hjelpemiddel for å se om man gjør øvelsen riktig.

I denne artikkelen har vi samlet et utvalg med øvelser som styrker musklene i armene – nærmere bestemt underarm, triceps og biceps.

Dersom du vil ha enda flere øvelser å velge mellom, kan du ta en titt på vår oversikt over styrkeøvelser. Den finner du her. 

Det er vanlig å trene en til to øvelser per økt på mindre muskelgrupper, som armer. Ved større muskelgrupper kan man gjerne trene flere øvelser.

I starten trenger du ikke bruke så veldig tunge vekter, da er det viktigst at du lærer deg teknikken. Så snart du føler at teknikken sitter, bør du trene så tungt at du ikke klarer mer enn 8-12 repetisjoner på rad. Disse repetisjonene kaller vi et sett. Det er vanlig å trene 3-4 sett med 8-12 repetisjoner og ta en pause på 1-2 minutter mellom hvert sett.

Det anbefales å trene de ulike muskelgruppene 1-2 ganger i uken. Noen trener alle muskelgruppene på samme dag, mens andre velger å fordele treningen på to eller tre økter. For eksempel bryst og skuldre en dag, rygg og triceps en dag, og lår og biceps en dag.

Styrkeøvelser til biceps

Biceps er musklene som er foran i overarmen.

Bicepscurls med Z-stang:

Bicepscurls med manualer:

Hammercurl med manualer:

Kroppsvektøvelse: Kroppshev med underhåndsgrep

 

Styrkeøvelser til triceps:

Triceps er musklene på baksiden av overarmen.

Franskpress:

Triceps kickback:

Triceps i nedtrekksapparat, med tau:

Kroppsvektøvelse: Dips med benk

 

Styrkeøvelser til underarm:

Håndleddsbøy, underhåndsgrep med manual:

Håndleddsbøy, overhåndsgrep med manual