Solberg måtte amputere det venstre beinet etter en trafikkulykke i mai 2004, men han ble under rehabiliteringen oppfordret til å begynne med kjelkehockey.
28-åringen var bare 15 år da ulykken skjedde. De første elleve døgnene etter ulykken lå han i koma på sykehuset. Da han våknet, var det venstre beinet borte. Bestevennen omkom i ulykken.
- I ulykken mistet jeg bestevennen min, og jeg hadde liksom ingen ting å falle tilbake på, forteller han.
I garderoben på kjelkehockeylaget fant han noe unikt som løftet han opp.
- Lagfølelse er noe helt spesielt. På laget så jeg også at folk hadde det verre enn meg selv, og jeg så hva de kunne gjøre på tross av et handicap. Jeg skjønte vel at det ikke nytter å sitte inne og synes synd på seg selv, sier Solberg.
I tillegg til at han fant den gode følelsen i garderoben, fant han også ut at han hadde spesielt talent for idretten. Da Solberg ble tatt ut til de paralympiske vinterlekene i Torino i 2006, hadde han kun halvannen sesong bak seg som aktiv innen kjelkehockey.

- Passer for alle
Kjelkehockey er en variant av ishockey beregnet for utøvere med bevegelsesproblemer, først og fremst de som sitter i rullestol. Men det er også funksjonsfriske som deltar. Idretten hører til under Norges Ishockeyforbund i Norge, og det finnes en rekke klubblag rundt omkring i landet.
- Kjelkehockey passer for alle lagspillere. Vi tar imot alle, og vi er avhengige av rekruttering og at folk hiver seg med. Det er plass til mange flere, sier Solberg.
Kjelkehockeyspillerne bruker to køller med små pigger som gjør det lettere å ta seg fram over isen. Køllene brukes også til å slå pucken. Hver omgang av kjelkehockey varer i 15 minutter. Kjelkehockey er en av de mest populære idrettene i de paralympiske vinterlekene.
Som toppidrettsutøver trener Solberg to til tre ganger om dagen, og han har Olympiatoppen i Oslo som tilholdssted. Men kjelkehockey er en idrett både for profesjonelle og for de som ønsker å delta på klubblag.
I Norge er det per i dag omtrent 80 personer som driver med kjelkehockey. Det finnes klubblag både i Oslo, Bergen, Moss, Nærbø utenfor Stavanger, Trondheim og Lillehammer.
Her er en oversikt over alle klubbene i Norge
Espen Hegde er trener på det norske landslaget, og sier det er svært ønskelig med enda flere spillere. Det er et jevnt, men svakt tilsig av nye spillere, men de er avhengig av rekruttering.
- Det er veldig ønskelig at flere blir med. Jeg tror enkelte vegrer seg for å starte med denne idretten fordi de tror det er vanskelig. Men det er gøy, og man får fort framgang. Alle klubber har et lavterskeltilbud, sier Hegde.
Han forteller at treningen blir tilpasset nivået til utøverne. Det er mye pigging for å komme seg fort fram på isen. Balanse og styrke i kjernemuskulaturen for å holde seg stabil på kjelka står også sentralt. Ellers er det mye lek og spilling på treningene, det er det som er gøy, sier han.

Klubbene har tilgang på utstyr som potensielle utøvere kan låne for å prøvespille uten å måtte skaffe seg eget utstyr. På denne måten kan man på eget initiativ oppsøke miljøet og prøve ut idretten uten noen videre forpliktelser.