Nyhetsartikkel

Pilates

Pilates kan gi deg sterk og stabil kjernemuskulatur, god holdning og en kroppsbevissthet som følger deg ut fra treningssalen og inn i hverdagen.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pilates har fått navnet etter Josef Pilates. Han utviklet metoden tidlig på 1900-tallet, og kalte det selv "Contrology". Pilates er en treningsform der bedring av stabilitet, kjernemuskulatur og kroppskontroll er målene. I dag er Pilatesmetoden i bruk over hele verden, og det har blitt en populær treningsform for mange grupper av befolkningen.

For kropp og sinn

-Pilates er en treningsform som inkluderer både kropp og sinn. Ved hjelp av disse øvelsene bygger du opp den skjelettnære muskulaturen, kjernemuskulaturen. For å utføre øvelsene riktig er også korrekt pusteteknikk helt sentralt, sier Monica Halvorsen Berg. Hun er gruppekoordinator ved 3T-treningssenter i Trondheim, og har instruert i pilates i 7 år.

En pilatestime skal være rolig og effektiv, og helt fri for ropende instruktører og høy musikk. Musklene du bruker er i hovedsak magemusklene - både skrå, rette, indre og ytre. Du bruker også ryggstrekkerne, bekkenbunnen og hofteleddsbøyerne. Med andre ord - kjernemuskulaturen, muskelkorsettet rundt mage og rygg.

Neste side