Informasjon

Tennis

En tennisøkt kan gi god kondisjonstrening, bedre beinhelse, forebygge hjertesykdom og gi mindre kroppsfett for dem som spiller jevnlig og engasjerer seg i spillet. Som en bonus kommer sosialt hyggelig treff, og frisk luft for dem som spiller ute.

Tennis oppsto som idrett i Europa på slutten av 1800-tallet, og er i dag en svært populær sport på verdensbasis. 205 land er inkludert i International Tennis Federation, og bare i USA er det 25 millioner aktive tennisspillere. Tennis er dessuten den eneste sporten i USA der det har vært en jevn tilvekst av deltakere de siste fem årene, i følge en artikkel i British Journal of Sports Medicine1.

Sosialt

Racketsport generelt krever en kombinasjon av ferdigheter, utholdenhet, styrke, kraft og rask reaksjonstid. Det kan være en fordel å være i noenlunde god form før du begynner å spille tennis, men du kan også lære deg spillet og trene opp kondisjonen samtidig.

Tennis er en sosial aktivitet, og det kan være enklere å holde fast ved treningsvanene ettersom du må trene sammen med noen - slik at dere kanskje presser hverandre litt ekstra. Kondisjonen får du trent både ved langvarige spillsekvenser med treningspartneren din, og korte intense topper når du løper etter en ball. Du trener styrke og fleksibilitet når du bruker de store muskelgruppene for å løpe, stå klar, serve og returnere baller. Siden du også hele tiden må vri deg, gjøre utfall og strekke deg, forbedrer du også balanse og stabilitet.

Andre fordeler er at du lærer å være fokusert, forutseende i forhold til motspillerens trekk, tilpasser deg raskt endringer, og (forhåpentligvis) lærer å være både en ydmyk vinner og en god taper.

Neste side