Enkel

Svangerskapsuke 37 - foster

Fosteret ser nå ut som nyfødte skal

Alle vitale organer er modne, og etter fødselen vil barnet være i stand til å kunne puste av seg selv. En studie viser at mødre som føder spontant på dette tidspunktet, ikke opplever flere komplikasjoner enn de som føder omkring uke 40. Planlagte keisersnitt som gjennomføres en uke eller to før termin, gir derimot litt større sjanse for komplikasjoner.

Det er nå forsent å bli for tidlig født ...

Veksthastigheten til fosteret avtar nå, men vekten fortsetter å skyte i været. Fosteret legger på seg inntil 30 gram om dagen, hvorav mesteparten er hvitt fett. Det gjør det nyfødte barnet rundere og fyldigere. Dersom du venter en gutt, skal testiklene hans ha seget ned i pungen nå. Hvis du får en jente, skal kjønnsleppene være fullstendig utviklet. Når barnet opplever at det er for trangt i livmoren, produserer det hormoner som setter igang fødselen.

Over 80% blir født innen to uker før eller to uker etter termindato. For tidlig (prematur) fødsel defineres som fødsel før 37 fullgåtte svangerskapsuker, altså 37 uker og 0 dager. Barnet blir derfor ikke lenger regnet som for tidlig født dersom det blir født nå.

Vil du vite mer?