Enkel

Svangerskapsuke 16 - mor

Toppen av livmoren når nå halvveis opp mellom blygdbeinet og navlen. Livmoren og fosteret vokser mer enn noengang før i svangerskapet. Det er snart ikke mulig å skjule at du er gravid - om du skulle ønske det!

De fleste kjenner ikke fosterets bevegelser enda. Og førstegangsfødende merker det ofte ikke før omkring 20. uke. De tidligste bevegelsene kan føles som små gassbobler eller som popcorn som popper. Over de kommende ukene blir de sterkere, og du vil kjenne dem stadig oftere.

Dine opplevelser er vanskelig å dele med de som ikke har kjent dem på kroppen. Ta kontakt med andre i samme situasjon!

Svangerskapsforum

Tankene og livet ditt dreier seg nå i stor grad om svangerskapet. Det er ganske umulig for de rundt deg å forstå alt som skjer med kroppen din. Av og til er det godt å få klage over plager eller sukke henført over små babyklær til en gruppe som opplever det samme. Da kan det være godt å treffe andre gravide. Dersom du ikke kjenner noen andre som venter barn, finnes det mange treffsteder på nettet.

Vektøkning

Du er inne i en fase hvor vekten kan øke raskt, for noen kanskje litt for mye? Det er viktig å være klar over at en for sterkt vektøkning kan være vanskelig å reversere. For mange er det lettere å holde igjen på vektøkningen enn å gå ned igjen i vekt etter fødselen.

Ha et sunt kosthold. Unngå hurtigmat, junk food, mosjoner eller tren regelmessig.

Vil du vite mer?