Enkel

Svangerskapsuke 33 - mor

Temaside om Korona

Du kan føle litt ubehag og nummenhet i fingrene og hendene. Som annet vev i kroppen, kan også området ved håndleddet være mer væskefylt og hovent i denne fasen av svangerskapet. Det kan føre til trykk mot nerven (nervus medianus) i karpaltunnelen, noe som forklarer symptomene fra hendene (karpaltunnelsyndrom).

Pass på din egen beinbygning

Kroppen din jobber hele tiden med å gjøre seg klar til fødselen. Kynnerne blir hyppigere, og kanskje litt mer ubehagelige. Passer du på at du får i deg nok kalsium? Fosteret tar av dine lagre for å bygge opp og gjøre sine bein harde. Dermed er det først og fremst du som eventuelt får underskudd på kalsium, noe som kan føre til svakere bein og tenner. Selv om risikoen for dette er liten, så er det viktig at du påser at du får i deg regelmessig med kalk i svangerskapet, f.eks. i form av 1-2 glass med melk daglig.

Fødselsdepresjon

Fødselsdepresjon (postpartum depresjon) er den vanligste komplikasjonen etter en fødsel. Tilstanden kan spenne fra mindre plager til en alvorlig depresjon. For at den skal kunne kalles en fødselsdepresjon, må depresjonen være tilstede det meste av dagen i to uker eller mer. De fleste mødre opplever episoder med tungsinn etter fødselen, uten at det går så langt at man kan kalle det en fødselsdepresjon.

Vil du vite mer?