Informasjon

Vil ikke at barna skal bli morløse

Tre år på rad oppdaget Jorunn Sommervold (41) en kul i brystet. Den tredje kulen var en ondartet svulst på 4 cm. Den hadde vært synlig på mammografibildene hun tok et år tidligere. - Dersom barna mine blir morløse, så vil det være sykehusets skyld, sier hun.

Jorunn Sommervolds historie startet for fire år siden da hun oppdaget en kul i brystet. Kulen ble fjernet, og det ble tatt en prøve av den. Så ble det tre lange uker å vente før prøvesvarene kom tilbake fra patologen.

- Det var de verste tre ukene i mitt liv. Jeg tenkte og grublet veldig mye. Spesielt mye tenkte jeg på barna mine, tvillingene på 12 år og den eldste datteren min på 14, som er psykisk utviklingshemmet, forteller Sommervold, som er alenemor.

Tre kuler på tre år

Så fikk hun svar på prøvene. Alt var normalt. Hun var ikke syk. Ett og et halvt år senere oppdaget hun en ny kul. Denne gangen var det en vanncyste. Den ble tappet, og alt så bra ut. I fjor høst oppdaget hun enda en kul. Fastlegen var overbevist om at det var en ny vanncyste, og bestemte seg for å tappe den. Han stakk nålen inn i kulen, men ingenting skjedde.

- Vi ble begge ganske rare i ansiktet, sier Sommervold.

Neste side