Informasjon

Symptomer og tegn ved panikkangst

Symptomer på panikkangst er en plutselig følelse av intens frykt, som kommer sammen med plager som hjertebank, svimmelhet, skjelving, svetting, pustevansker, nummenhet, uvirkelighetsfølelse og kvalme.

Panikklidelse

Et panikkanfall er en plutselig følelse av intens frykt, og mange føler det som om de skal dø. Andre blir vettskremte og tror de har fått et hjerteatakk eller et krampeanfall. Typisk for panikklidelse er at anfallene kommer igjen og igjen, og det utvikles en økende og vedvarende bekymring for nye anfall.

Panikkanfall kan komme helt ut av det blå, eller når du føler deg engstelig i en situasjon eller hver gang du opplever en bestemt situasjon, for eksempel det å snakke i en forsamling.

Du vil vanligvis ha flere symptomer under et panikkanfall. Men du behøver ikke å få alle symptomene ved hvert anfall. Og symptomene kan skifte fra et anfall til det neste. Symptomene ved et panikkanfall er lik dem som du føler i en skremmende situasjon. Hos noen mennesker utløses symptomene av dyp og voldsom pusting kalt hyperventilasjon.

Neste side