Informasjon

Fettsuging

Figurforming, fettfjerning, liposkulptur og liposuksjon er andre benevninger som brukes side om side med fettsuging. På fagspråket regnes liposkulptur som en videreutvikling av liposuksjon (fettsuging), som kom på midten av 1970-tallet.

Liposkulptur skal være mer nøyaktig og gi færre ujevnheter i de behandlede områdene. Til tross for at metoden ikke krever store snitt på kroppen, regnes det som kirurgi. Inngrepet etterlater små sår på huden, men store sår innvendig. Fettsuging er blant de mest utførte kosmetisk kirurgiske inngrepene.

Se animasjon om fettsuging:

Formål

Formålet er å fjerne fettansamlinger på kroppen som er vanskelig å få bort gjennom diett og trening. Eksempler på slike områder på kroppen er hake, bryst, magen, midjen, hoftene, rumpeballene, overarmer, lår og knær. Også uønsket fett på andre deler av kroppen kan fjernes ved hjelp av fettsuging. Den kirurgiske teknikken brukes gjerne på flere steder samtidig for å endre på kroppsfasongen.

Fettsuging kan ikke gjøres hos sterkt overvektige, grensen går ved kroppsmasseindeks (KMI) 30. Ved KMI over 30 øker muligheten for komplikasjoner betydelig.

Neste side