For deg som spiser lite
Ved sykdom er det ofte normalt at du får mindre matlyst enn vanlig. Er du syk bare noen dager, er dette av liten betydning. Er du derimot syk over lengre tid, er det viktig at kroppen får de næringsstoffene den trenger slik at immunforsvaret ikke svekkes og du orker mer i hverdagen.

Sist oppdatert:
13. mai 2014
Når du har dårlig matlyst, er det viktigere at du spiser enn hva du spiser.
Denne brosjyren er laget for å vise hvordan måltidene kan gjøres mer kaloririke. Mange ganger møter vi pasienter som ikke har fått god nok veiledning om hvordan maten kan gjøres kaloririk, og som derfor taper vekt unødvendig. Det er lettere å forebygge vektnedgang enn å gå opp i vekt. Derfor er det viktig å få hjelp i tide. Vårt håp er at rådene i denne brosjyren kan bidra til at flere får dekket kaloribehovet sitt i perioder der det ellers er vanskelig å spise nok.