Gastrisk bypass - hvordan og hva spiser du
Etter en gastrisk bypass-operasjon blir måltidene mindre og opptaket av næring fra tarmen reduseres. Derfor blir sammensetningen av kosten svært viktig etter en slik operasjon.

Sist oppdatert:
19. juli 2021
Gastrisk bypass - hvordan og hva spiser du
Gastrisk bypass innebærer at størrelsen på magesekken reduseres drastisk. Bare en liten lomme på toppen av magesekken beholdes, og denne kobles sammen med tynntarmen din. Resten av magesekken sjaltes ut. På denne måten blir den nye magesekken langt mindre, og den vil kunne romme betydelig mindre mat enn før. Maten som tidligere passerte gjennom magesekken og tolvfingertarmen, passerer nå forbi ("bypass") denne delen av fordøyelseskanalen.
I den første tiden etter operasjonen må du legge om kosten drastisk. Du begynner med flytende kost, går over til moset konsistens og kan etter hvert spise små mengder av mange ulike typer sunn mat.