Hopp til innhold
NHI.no
Annonse
Informasjon

Gastrisk bypass - kostråd de første dagene

Etter en gastrisk bypass-operasjon må kosten justeres i flere trinn. Du begynner med flytende kost, går over til moset konsistens, og du kan etter hvert spise små mengder av mange ulike typer sunn, fast mat.

Sunn suppe
De første dagene etter gastrisk bypass vil en desiliter lettmelk og en desiliter varm suppe være en passende middagsporsjon.

Sist oppdatert:

19. juli 2021

Gastrisk bypass - kostråd de første dagene

Kostrådene etter gastrisk bypass et utformet for å gi deg en betydelig vektreduksjon. Om du endrer dine matvaner og følger kostrådene, vil vektreduksjonen vedvare.

Etter en gastrisk bypass må kosten justeres i flere trinn. Du begynner med flytende kost, går over til moset konsistens og kan etter hvert spise små mengder av mange ulike typer sunn mat. Størrelsen på porsjonene kommer til å være mye mindre enn de du har spist tidligere. Du vil få råd fra sykehuset om hvor lenge du må stå på de ulike konsistensene.

Annonse

De første 1-2 døgnene får du ikke spise i det hele tatt for ikke å skade sammensyingen i magesekken. Da får du intravenøs næring.

Annonse
Annonse