Beskytter mot høyt blodtrykk
Videre viser forskning fra University of East Anglia (UEA) og Harvard University at å spise blåbær kan beskytte mot høyt blodtrykk.
Studien ble publisert i American Journal of Clinical Nutrition i fjor og viste at mennesker som regelmessig spiste blåbær, var klart mer beskyttet mot høyt blodtrykk enn de som ikke spiste blåbær.
Annonse
I denne studien var det nærmere 180.000 kvinner og menn som var innvolvert og som ble fulgt i løpet av en periode på 14 år. I denne perioden måtte de rapportere sine kostvaner. Ingen hadde høyt blodtrykk da studien startet.
Les mer om denne studien her
Referanser
- Ragnhild Ørstavik. Antioksidanter beskytter ikke mot infarkt. Tidsskr Nor Lægeforen 2007; 127 (18). Tidsskrift for Den norske legeforening
- Cook N, Albert c. et al. A randomized factorial trial of vitamins C and E and beta carotene in the secondary prevention of cardiovascular events in women: results from the Women's Antioxidant Cardiovascular Study. Arch Intern Med 2007; 167: 1610-1618.
- Cassidy A, O'Reilly E, et.al. Habitual intake of flavonoid subclasses and incident hypertension in adults. Am J Clin Nutr 2011; 93 : 338-347 .