Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Beskytter mot høyt blodtrykk

Videre viser forskning fra University of East Anglia (UEA) og Harvard University at å spise blåbær kan beskytte mot høyt blodtrykk.

Studien ble publisert i American Journal of Clinical Nutrition i fjor og viste at mennesker som regelmessig spiste blåbær, var klart mer beskyttet mot høyt blodtrykk enn de som ikke spiste blåbær.

Annonse

I denne studien var det nærmere 180.000 kvinner og menn som var innvolvert og som ble fulgt i løpet av en periode på 14 år. I denne perioden måtte de rapportere sine kostvaner. Ingen hadde høyt blodtrykk da studien startet.

Les mer om denne studien her

  1. Ragnhild Ørstavik. Antioksidanter beskytter ikke mot infarkt. Tidsskr Nor Lægeforen 2007; 127 (18). Tidsskrift for Den norske legeforening
  2. Cook N, Albert c. et al. A randomized factorial trial of vitamins C and E and beta carotene in the secondary prevention of cardiovascular events in women: results from the Women's Antioxidant Cardiovascular Study. Arch Intern Med 2007; 167: 1610-1618.
  3. Cassidy A, O'Reilly E, et.al. Habitual intake of flavonoid subclasses and incident hypertension in adults. Am J Clin Nutr 2011; 93 : 338-347 .
Annonse
Annonse