Litt sjokolade er hjertesunt
Eldre kvinner som spiser litt sjokolade, har mindre risiko for å få hjerteproblemer.

Av:
Marthe Lein, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.
Sist oppdatert:
11. nov. 2010
Artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Vi har hørt det mange ganger før: Sjokolade kan være godt for helsa. Men tør vi tro på det?
I en ny studie som nylig er publisert i Archives of Internal Medicine , har forskerne fulgt sjokoladespisende kvinner i fem år.
Forfatterne fant ut at eldre kvinner som spiste sjokolade minst en gang per uke, fikk redusert sin sannsynlighet for å bli innlagt på sykehus eller dø av hjertesykdom med 35 prosent. Å blir innlagt eller dø av hjertesvikt ble redusert med nesten 60 prosent.
Les også: Mørk sjokolade bra for hjertet
Forskerne skriver i sin studie at kakao, som er den viktigste ingrediensen i sjokolade, er en rik kilde til flavonoider. Høyere flavonoidinntak er forbundet med lavere risiko for hjerte-og karsykdommer, og flavonoidrik kakao og sjokolade kan redusere blant annet blodtrykket. De skriver også at interessen for det potensialet kakao og sjokolade kan ha for å forebygge hjerte-og karsykdommer, har økt de siste årene.
- Lewis J, Prince R, et.al. Habitual Chocolate Intake and Vascular Disease: A Prospective Study of Clinical Outcomes in Older Women. Arch Intern Med 2010; 170: 1857-1858.