Hopp til innhold
NHI.no
Annonse
Nyhetsartikkel

Lurt å ta en potet

Det viser seg at de som spiste mye poteter til middag på 70 og 80-tallet, lever betydelig lenger enn de som ikke gjorde det.

Poteter.
Poteter har mindre kalorier per hundre gram og mer vitaminer, mineraler og fiber, i forhold til hvit ris og hvit pasta. Illustrasjonsfoto: Colourbox.

Av:

Marthe Lein, journalist.

Sist oppdatert:

3. okt. 2024

Potet var en viktig næringskilde for nordmenn i gamle dager, men har fått et dårligere rykte i nyere tid - blant annet på grunn av det høye innholdet av karbohydrater.

En stor norsk studie fra Universitetet i Oslo (UiO) har fastslått at ryktet er ufortjent.

Annonse

Forskerne bak denne studien har fulgt opp mennesker over lang tid – og funnet ut at de som har hatt et stort forbruk av poteter har større sjanse for å leve lenge.

Annonse
Annonse