Informasjon
Energi- og næringstett kost
Tilrettelegging av kostholdet til personer med dårlig matlyst og risiko for underernæring

Sist oppdatert:
20. juli 2021
Artikkelen er basert på anbefalinger fra Helsedirektoratet 1
Energi- og næringstett kost er ...
- Beregnet for personer med dårlig matlyst, når målet er å forebygge eller behandle underernæring
- Matvarer og retter med et noe høyere fett- og proteininnhold enn det som anbefales i nøkkelrådskosten, derfor kan porsjonene være mindre
- Anbefalt tilgjengelig som standardkost i sykehjem, hjemmesykepleie, ved dagsentre for eldre, og ved enkelte sykehusavdelinger, i tillegg til Nøkkelrådkost
Annonse
Referanser
- Helsedirektoratet. Nasjonale faglige råd om Ernæring, kosthold og måltider i helse- og omsorgstjenesten. Sist faglig oppdatert 19. desember 2017. www.helsedirektoratet.no