Tema
Kanel har vært brukt i flere tusen år og er et av våre eldste handelskrydder. Smaken vil for mange minne om jul. Illustrasjonsfoto: Colourbox.
Kanel - sunt i passe mengder
Kanel er duften og smaken av jul. Les om hvorfor krydderet kan være bra for helsa. Og hvorfor du ikke bør overdrive inntaket.

Av:
Marthe Lein, journalist.
Sist oppdatert:
19. des. 2024
Kanel er et krydder mange forbinder med jul og julegrøt. Det eksotiske krydderet står støtt i norsk juletradisjon og blir utvunnet fra barken av flere trearter tilhørende slekten Cinnamomum.
Det er to vanlige typer kanel:
Annonse
- Kassiakanel. Dette stammer fra Sør-Kina, og er den vanligste (og rimeligste) typen kanel som du kan kjøpe i dagligvarebutikker og bruke til baking.
- Ceylon kanel. Denne typen kanel er mindre vanlig, den er dyrere og lukter sterkere. Bruken er omtrent den samme som kassiakanel. Ceylonkanel stammer fra Sri Lanka og Sør-India.
Referanser
- Ryan Raman, What Are the Side Effects of Having Too Much Cinnamon?Healthline, 2024 www.healthline.com
- The Benefits of Cinnamon, Cleveland Clinic, 2021 health.clevelandclinic.org
- Mattilsynet, Unngå høyt forbruk av kanel, 2023 www.mattilsynet.no
- R. Morgan Griffin, Cinnamon: Health Benefits and Side Effects, WebMD, 2023 www.webmd.com
- National Center for Complementary and Integrative Health, Cinnamon www.nccih.nih.gov