Hopp til innhold
NHI.no
Annonse
Nyhetsartikkel

Den beste dietten er individuelt tilpasset

I det som er den hittil største og mest omfattende studien om individuell respons på mat, har forfatterne funnet betydelige og overraskende forskjeller i hvordan deltagerne fordøyde fett og karbohydrater - forskjeller man så selv hos identiske tvillinger.

dagligvare,mat,butikk,handel.jpg
De foreløpige resultatene av PREDICT-studien antyder også at personlige ulikheter i forbrenning på grunn av faktorer som tarmbakterier, tidspunkt av måltider og trening, er like viktig som den ernæringsmessige sammensetningen av maten.

Av:

Merethe Kvam, journalist.

Sist oppdatert:

18. juni 2019

Artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den beste dietten er individuelt tilpasset

De foreløpige resultatene av studien, som er kalt PREDICT, ble presentert på den årlige konferansen til American Society for Nutrition i juni 2019. Studien ble også presentert på en konferanse hos American Diabetes Association.

Annonse

Tidligere studier har vist at genetiske forskjeller ser ut til å disponere for ulikt vekttap ved ulike typer dietter, men studier som har sett på effekten av å følge "riktig diett for sin gentype", har ikke klart å vise noen forskjell av betydning hos de som fulgte en slik tilpasset diett, og de som ikke gjorde det, skriver New York Times i en nyhetssak om presentasjonen. Samtidig har ernæringsfysiologer observert at det ikke finnes en vekttapsstrategi som virker likt for alle.

Les også: Persontilpasset kosthold

  1. twinsUK: Department of Twin Research & Genetic Epidemiology, King's College London, UK: When it comes to food, one size doesn´t fit all twinsuk.ac.uk
  2. The New York Times: Diet for one? Scientists stalk the dream of personalized nutrition www.nytimes.com
Annonse
Annonse