Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Energi- og næringstett kost: Aktuelle pasientgrupper

  • Energi- og næringstett kost vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring og/eller er underernært
  • Typiske risikogrupper
    • Eldre
    • Demente
    • Enslige
    • Funksjonshemmede
    • Pasienter med kroniske lidelser som for eksempel kreft, leddgikt, osteoporose, hjerte- eller lungesykdommer
    • Personer som er akutt syke eller under rehabilitering kan også ha behov for energi- og næringstett kost i en periode
  • Oppfølging
    • Følg opp mat- og væskeinntak
    • Regelmessig veiing
  • Vurdering
    • Dekker kosten behovet for energi- og næringsstoffer hos brukeren/pasienten?
  • Kostregistrering er et godt hjelpemiddel for å bedømme om pasienten får i seg tilstrekkelig næring
  1. Helsedirektoratet. Nasjonale faglige råd om Ernæring, kosthold og måltider i helse- og omsorgstjenesten. Sist faglig oppdatert 19. desember 2017. www.helsedirektoratet.no
Annonse
Annonse