Energi- og næringstett kost: Aktuelle pasientgrupper
- Energi- og næringstett kost vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring og/eller er underernært
- Typiske risikogrupper
- Eldre
- Demente
- Enslige
- Funksjonshemmede
- Pasienter med kroniske lidelser som for eksempel kreft, leddgikt, osteoporose, hjerte- eller lungesykdommer
- Personer som er akutt syke eller under rehabilitering kan også ha behov for energi- og næringstett kost i en periode
- Oppfølging
- Følg opp mat- og væskeinntak
- Regelmessig veiing
- Vurdering
- Dekker kosten behovet for energi- og næringsstoffer hos brukeren/pasienten?
- Kostregistrering er et godt hjelpemiddel for å bedømme om pasienten får i seg tilstrekkelig næring
Referanser
- Helsedirektoratet. Nasjonale faglige råd om Ernæring, kosthold og måltider i helse- og omsorgstjenesten. Sist faglig oppdatert 19. desember 2017. www.helsedirektoratet.no