Eggallergi, om tilstanden: Risikofaktorer
Visse faktorer kan øke risikoen for å utvikle eggallergi:
- Atopisk dermatitt (eksem). Barn som har denne typen hudreaksjon, har høyere sannsynlighet for å utvikle matallergi enn barn som ikke har hudproblemer.
- Familiehistorie. Du har økt risiko for matallergi hvis den ene eller begge foreldrene dine har astma, matallergi eller annen type allergi - som høysnue, elveblest eller eksem.
- Alder. Eggallergi er vanligst blant barn. Etter som du blir eldre, vil fordøyelsessystemet modnes og allergiske matreaksjoner opptrer sjeldnere.
Annonse
Referanser
- Natsume O, Kabashima S, Nakazato J, et al. Two-step egg introduction for prevention of egg allergy in high-risk infants with eczema (PETIT): a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Lancet, 2017; 389: 276-86 . doi:10.1016/S0140-6736(16)31418-0 DOI
- Norges Astma og Allergiforbund. Eggallergi. Sist oppdatert 25.03.2021. www.naaf.no