Helsefordeler ved høyt inntak av melk er ikke fastslått
Amerikanske forskere har sett nærmere på hvordan melk påvirker helsen, og konkluderer med at melk ikke er en veldig viktig del av kosten - særlig ikke dersom man har tilgang på variert og næringsrik mat.

Av:
Merethe Kvam, journalist.
Sist oppdatert:
3. mars 2020
Artikkelen er mer enn to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Helsefordeler ved høyt inntak av melk er ikke fastslått
Helsefordeler ved høyt inntak av melk er ikke fastslått, og det er knyttet bekymring til risikoen for mulige uheldige helseutfall, skriver forfatterne av en oversiktsartikkel om melk og helse som ble publisert i New England Journal of Medicine i februar 20201.
Oversiktsartikkelen er publisert på et tidspunkt der amerikanske myndigheter gjennomgår offentlige kostråd.
Helsedirektoratets kostråd anbefaler at vi lar magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
I oversiktsartikkelen har forfatterne sett på hva slags innvirkning melk har på en rekke områder innen helse, deriblant ernæring, forebygging av beinbrudd, kreft, og hjertesykdom.
- Willett WC, Ludwig DS . Milk and Health. NEJM 2020; 382: 644-654. www.nejm.org
- Jacobs ET, Foote JA, Kohler LN, Skiba MB, Thomsom TA. Re-examination of dairy as a single commodity in US dietary guidance. Nutrition Reviews 2020; 78 (3): 225–234. academic.oup.com
- Helsedirektoratet: Kostråd www.helsedirektoratet.no