Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Overraskende resultater

Forskerne bak den aktuelle studien, Tim Spector og Sarah Berry, som er epidemiologer ved King`s College i London, og Dr. Andrew Chan ved Harvard Medical School, ønsket å finne svar på hva slags mat som er best for oss. I studien, som besto av 1100 deltagere hvorav 700 var identiske tvillinger, fant forskerne at selv tvillinger - med de samme genene - reagerer ulikt på samme type mat.

Funnene fra studien viser at retningslinjer som baserer seg på at én type diett passer for alle, er for enkel. En individuell tilnærming til kostholdet har større sannsynlighet for å gi en bedre langtids helseeffekt.

- Detaljene i det vitenskapelige prosjektet er av en slik skala at vi for første gang kan utforske svært rik informasjon om ernæring på individuelt nivå. De overraskende resultatene viser at alle har ulik reaksjon på noe så grunnleggende som hvilken mat vi spiser. Det var virkelig et sjokk å se at selv identiske tvillinger, hadde så ulik reaksjon, sier professor Tim Spector ifølge en blogg på nettsidene til Department of Twin Research & Genetic Epidemiology ved King`s College London.

  1. twinsUK: Department of Twin Research & Genetic Epidemiology, King's College London, UK: When it comes to food, one size doesn´t fit all twinsuk.ac.uk
  2. The New York Times: Diet for one? Scientists stalk the dream of personalized nutrition www.nytimes.com
Annonse
Annonse