Hopp til innhold
NHI.no
Annonse

Tarmbakterier og timing av måltider og trening

Resultatene antyder også at personlige ulikheter i forbrenning på grunn av faktorer som tarmbakterier, tidspunkt for måltider og trening, er like viktig som den ernæringsmessige sammensetningen av maten.

Annonse

Les også: Bakterier i tarmen forteller hvor enkelt det er å gå ned i vekt

Professor Andrew Chang sier ifølge bloggen til King`s College at det er betryggende at gener bare delvis forklarer hvordan kroppen reagerer på mat. Dette understreker at forbrenningen vår ikke er fastlåst - vi kan endre den. En spennende retning er å skreddersy dietter tilpasset bakteriefloraen i tarmen, som hjelper oss å forbrenne næringsstoffer, sier han.

TwinsUK ved King`s College er en langtidsstudie om helse og livsstil hos mer enn 14 000 tvillinger. Denne tvillingstudien er ledet av Spector.

Basert på tvillingstudiene har Spector tidligere konkludert med at gener bidrar med i gjennomsnitt 70 prosent av den individuelle risikoen for fedme. Siden har han gjennomført flere studier for å finne svar på hva som påvirker de resterende 30 prosent av den individuelle risikoen.

Da Spector så at identiske tvillinger, som har identiske gener, har veldig ulike preferanser og reaksjoner på mat, startet han det kommersielle selskapet ZOE sammen med to teknologer.

ZOE har i samarbeid med King`s College London`s Department of Nutritional Sciences satt i gang en rekke vitenskaplige studier for å undersøke individuelle reaksjoner på mat.  Selskapet utvikler nå apper og verktøy som skal brukes i slik individuell veiledning. 

  1. twinsUK: Department of Twin Research & Genetic Epidemiology, King's College London, UK: When it comes to food, one size doesn´t fit all twinsuk.ac.uk
  2. The New York Times: Diet for one? Scientists stalk the dream of personalized nutrition www.nytimes.com
Annonse
Annonse